‎Outdoor camera not recording videos | SimpliSafe Support Home
 
eamail2001's profile

Saturday, April 16th, 2022 2:11 AM

Outdoor camera not recording videos

Got my SS system in Nov. 2021. Base station has latest update. Outdoor camera has ver.1.7.3.312 

All has been working well but in the last few weeks the outdoor camera does not record videos (Says No Video) or only records a few seconds. This is new, it use to work.

Nothing has changed on my WiFi. I have also rebooted my WiFi and the camera a few times. Still not better. I also re-booted the base station. still not better.

I think this all started acting up when I got this latest camera update.

What next?

Captain

 • 

5.9K Messages

2 years ago

@eamail2001 my two outdoor cameras are recording fine and, with the message you are getting, appears the video feed is not getting to SS's servers. Recommend you call support to troubleshoot. BTW, in the small chance you have Google WIFI, issues have been reported that over the past few weeks remote points have been dropping and is an issue on Google's side.  I called Google 1 Support, confirmed but supposedly updated and now issues addressed.

Please post your outcome here if you get a chance.

Community Admin

 • 

5.5K Messages

2 years ago

@eamail2001 the latest update for the Outdoor Camera only just started rolling out last week - so if you've been seeing the issue for a couple of weeks, then it might be something else. What version of the SimpliSafe app do you have?

I agree that you should call in at 800-548-9508 so we can go through the troubleshooting steps as well.

1 Message

2 years ago

My outside cameras have been saying the same thing. There’s movement but for some reason it wasn’t able to record or save so I can’t watch the footages. I upgraded my Wi-Fi so I don’t know what the problem is! And I make sure the base is updated as well. 

Captain

 • 

5.9K Messages

@kerry_540​ Try using the new connection check and then call SS Support and provide that information. Even though I have Google WIFI and a point is near both cameras it took some adjustments in the location of the point to get satisfactory results.

1 Message

11 months ago

Have you been able to resolve this issue? It sounds as if I have the identical problem and have not been able to correct it. 

Community Admin

 • 

2.9K Messages

@Woodturner​ Are you also receiving a No Video error message? A No Video error means that the camera was disconnected and the recording could not be saved. To resolve this error, we recommend troubleshooting the WiFi signal and upload speeds. The guided flows in this Help Center article will help troubleshoot these. 

1 Message

7 months ago

Not getting recorded video either.

All camera's work when triggered by motion, all cameras turn on from my phone when I request live view.  The all say no recorded video for the last thirty days. this has been for more than two months.

I just installed Simpli safe doorbell and it was recording videos for three days but now says the same message, no recorded videos for last 30 days.

What is going on?

Community Admin

 • 

2.9K Messages

@jpoddspc​ Do you only see this message when trying to look at recordings in the SimpliSafe mobile app? Are you able to view recordings using the web app?

It may help to first reset the Outdoor Camera and Video Doorbell Pro following the steps in the Help Center articles below:

But this error message can also be due to the cameras' connection to your network. In the SimpliSafe mobile app, we have a Connection Check tool that scans your cameras' connection to your network and provides troubleshooting steps to improve it. You can find this in the app by navigating to Menu > My System > Camera Settings > select your camera > Connection Check

2 Messages

7 months ago

All of my Smart Indoor Cameras detect motion, but none of them record anything. Meanwhile all of my other cameras detect motion & record. It’s definitely an issue with the new cameras.

Community Admin

 • 

5.5K Messages

@SJJ​ those symptoms could be an indicator of connectivity issues. Have you already looked at the the Connection Check tool in the SimpliSafe app? You can find it under Menu > My System > Camera Settings > [your camera] > Connection > Connection Check, and it can help with diagnosis.

This page on our Help Center also has further troubleshooting tips.

New to the Community? Get started by reading our Welcome Article and please be sure to review our Community Guidelines before posting.