‎Your camera is having connectivity issues... | SimpliSafe Support Home
 
usmaak's profile

335 Messages

Thursday, November 5th, 2020 2:35 AM

Your camera is having connectivity issues...

All five of my cameras just started talking.  They all say:

"Your camera is having connectivity issues..."

Now all of the cameras are flashing yellow and I can't get into the app.

Anyone else?

1 Message

3 years ago

Me too - and my app was showing I didn't have monitoring or a system! Scared me. Reset password took forever. Called support and finally got an automated message that they are aware of a technical issue and they are working on it. I hope they fix it soon.

335 Messages

My cameras are no longer flashing yellow, but I still can't get back into the app.

5 Messages

3 years ago

Also having this issue. Seems like they have been having some widespread issues the last few days. I talked to a support person earlier today. I imagine they are working through troubleshooting some of the issues.

3 Messages

3 years ago

+1, I tried to fix it by removing the camera from my system but now I can't add it back.  Says no wifi found.

335 Messages

3 years ago

Aaaannndd they're all flashing yellow again.

I seem to remember this happening a few weeks ago for a couple of hours.

1 Message

3 years ago

This is getting ridiculous. Two outages in the past few weeks. This needs to be fixed fast.

Community Admin

 • 

5.3K Messages

3 years ago

Hi all,

Thanks for checking in. Our website did experience a brief outage last night, that impacted both the cameras and the app. Thankfully, Monitoring was not impacted. We were able to get full function back last night as well, so you should have full access to the app again today, and all of your cameras should have reconnected on their own.

We sincerely apologize. We know even one outage is unacceptable, let alone another one in such a short time! We're of course already working to prevent this from ever happening in the future.

- Johnny M.
SimpliSafe Home Security

3 Messages

3 years ago

Still cannot re-connect my camera, doesn't appear to be resolved.

1 Message

3 years ago

How do I connect my video doorbell to my TP wifi range extender. Your instructions on the help site are extremely vague and incomplete.

Community Admin

 • 

521 Messages

3 years ago

Hi @zielkebr,

Once you've gotten your Wifi Extender setup with the included instructions you'll need to set the Video Doorbell Pro up again as you did originally. To do that hold the reset button (the larger of the two) on the back of the doorbell down for about 10 seconds. After about a minute the Video Doorbell Pro will reset back to factory settings and then prompt you to set it up through the SimpliSafe app. When setting it up through the app make sure to select the extender's Wifi network.

SimpliSafe Social Team
SimpliSafe Home Security
New to the Community? Get started by reading our Welcome Post.