‎System armed, monitored door opened and closed, no passcode countdown, no alarm sounding. | SimpliSafe Support Home
 
trigg8681's profile

Monday, March 6th, 2023 2:30 AM

System armed, monitored door opened and closed, no passcode countdown, no alarm sounding.

​Our system was armed for the night when my wife came home from work. She opened a secured door with a sensor, entered the house, closed the door and walked upstairs. The chime for a sensor being opened never went off, the countdown never initiated to enter the passcode, and the alarm never went off. It’s like the system didn’t even know a sensor was tripped. My camera sent the notification there was motion but the alarm totally failed. ​
​The base and sensor are in the same locations as when we first installed maybe a year ago. There hasn’t been any notifications of low batteries either. This is a recent issue (non prior to the last update). Is there a bug causing a loophole in my alarm system? If so, this needs to be rectified immediately.

Oh, forgot to mention that this has happened on at least 4 occasions since the latest update.  ​

Captain

 • 

5.9K Messages

1 year ago

@trigg8681 first thing I recommend is not to wait for a response here, pick up the phone and call support immediately to troubleshoot. From your post not sure all of the details with your setup (instant trigger, entry delay, blue light visible etc). Please post your outcome aster you call support if you get a chance. I have not seen this behavior on my system and checked with two other friends who have not either Thanks.

(edited)

Community Admin

 • 

2.9K Messages

1 year ago

@trigg8681,

I'm sorry to hear this. I am not aware of any bug that could be causing your system to act this way. I've sent your case to our Support team, a Specialist will contact you soon to get to the bottom of this! 

New to the Community? Get started by reading our Welcome Article and please be sure to review our Community Guidelines before posting.