‎Glass break sensor error | SimpliSafe Support Home
 
scuba_doo's profile

Tuesday, January 24th, 2023 8:52 PM

Glass break sensor error

Replaced glass break sensor batteries twice and still getting error glass break sensor battery low. Checked voltmeter and got 3 volts. Any ideas?

Community Admin

 • 

2.7K Messages

1 year ago

Hi @scuba_doo, 

Do you know which version of firmware your Base Station is running? You can check from the Keypad under Menu > System Settings > Diagnostics.

There’s an older version of the firmware with a known bug where the Base Station might interpret some signals incorrectly and give off a “Low Battery” notification when that is not the case.

If your Base Station’s firmware is up to date, the only other thing we could do is provide a replacement. If you contact our Support team, they can help with that.

3 Messages

1 year ago

I have version 2.10.6 loader 1.0.0.

Community Admin

 • 

2.7K Messages

@scuba_doo​,

Thanks! You have the most recent firmware update, so I would contact our Support team about this for a replacement. 

Advocate

 • 

929 Messages

1 year ago

Have you tried deleting it from the system then re adding? It worked for me not to long ago

3 Messages

@lance843​ 

thank you! That worked!

Advocate

 • 

929 Messages

@scuba_doo​ glad it work as I find that doing that helps on most cases 

1 Message

Thank you for your help, this worked for me when I replaced sensor and could not get rid of low battery or device off error

New to the Community? Get started by reading our Welcome Post.